2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Sınav Yönergesi

2022 Proje Dönemi (2022-2023 Akademik Yılı) Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı’na ilişkin bilgilendirme ve yönergeler şu şekildedir:

  1. Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı https://kampus.ebyu.edu.tr üzerinden online olarak yapılacak olup yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır.
  2. Sınava girecek adaylar, üniversitemizin Kampüs sistemine girişte kullandıkları kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak sınav sayfasına erişebileceklerdir.
  3. Yazılı sınav 20.03.2023 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır.
  4. Sözlü sınav 21.03.2023 Salı günü saat 10.00’da başlayacaktır.
  5. Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı B1 seviyesinde olacak ve sınavda dinleme, konuşma ve yazma bölümleri yer alacaktır.
  6. Yazılı sınav iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm (çoktan seçmeli) 50 sorudan oluşmaktadır ve 60 dakika sürecektir. İkinci bölüm (yazma [writing]) için, adaylar ayrı bir oturuma katılacak olup bu oturum 11.15’te başlayacak ve 20 dakika sürecektir.
  7. Yazılı sınavda bir soruya cevap verildikten sonra, önceki sorulara geri dönüş olmayacaktır. Bu konuda tüm sorumluluk adaya aittir.
  8. Yazılı sınavda yazma (writing) sorusuna cevap verildikten sonra “Gönder” butonuna basılmalıdır. Aksi takdirde bu soruya verilen cevap değerlendirmeye alınamayacaktır. Bu konuda tüm sorumluluk adaya aittir.
  9. Yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alan adaylar, sözlü sınava giriş hakkı elde etmiş olacaklardır.
  10. Yazılı sınavda yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecektir.
  11. Yazılı sınav sonucunda sözlü sınava girme hakkı elde eden adayların listesi, 20.03.2023 Pazartesi günü (aynı gün) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun internet sayfasından ilan edilecektir.
  12. Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı puanı, yazılı sınav sonucunun %50’si ile sözlü sınav sonucunun %50’si toplanarak hesaplanacaktır. Bu hesaplama sonucunda 100 tam puan üzerinden 50 puan ve üzeri alan adaylar, Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı’nda başarılı sayılacaklardır.
  13. Sözlü sınavda yetersiz olan adaylar, yazılı sınavdan aldıkları puana bakılmaksızın, başarısız sayılacaklardır.
  14. Sözlü sınav yine https://kampus.ebyu.edu.tr üzerinden çevrimiçi olarak ve bire bir yapılacak olup sınav esnasında kamera ve mikrofon kullanılacaktır. Kamera ve mikrofon temini adayın kendi sorumluluğunda olacaktır.
  15. İnternet bağlantısı, cihaz ve ekipman gibi unsurlardan kaynaklanabilecek her türlü teknik sorun adayın kendi sorumluluğunda olacaktır.
  16. Sözlü sınavda gerekli görüldüğü takdirde kimlik tespiti yapılacağından, adayların öğrenci kimlik kartlarını ve T. C. kimlik kartlarını veya pasaportlarını (yabancı uyruklu öğrenciler için) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  17. 2022 Projesi Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden faydalanmaya hak kazananlar, https://uluslararasi.ebyu.edu.tr/adresinden ilan edilecektir.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email