Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

Muafiyet sınavı nedir, ne demektir?

Yabancı dil zorunluluğu bulunmakta olan bölümlerde, yeterli seviyede yabancı dile sahip olan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları ve sene kaybına uğramamaları adına her sene ( genel itibariyle gün dönemi başında ) üniversitemizde açılan sınava yabancı dil muafiyet sınavı adı verilmektedir. Muafiyet sınavlarında Grammer, Listening, Speaking, Writing olmak üzere dört aşama bulunmaktadır.

• Grammer : Türkçe tabiri ile dil bilgisi test usulü yapılmaktadır ve adayların belirli netler yapmaları durumunda bir sonraki aşamaya geçirilir.
  • Listening : Listenin yani dinleme bu yapılan muafiyet sınavlarından bir tanesidir. Burada dinlediğimizi anlayabilmeye yönelik bir sınav gerçekleştilir.
  • Speaking : Speaking ise konuşma demektir ve bu sınavda yeteri oranda yabancı dil konuşup konuşamadığımız öğrenilir.
  • Writing : Writing sınavı yani yazma hususunda da adından da anlaşılacağı üzere adayın yabancı dil için yazma kabiliyeti ölçülür.