Muafiyet sınavı nedir, ne demektir?

Yabancı dil zorunluluğu bulunmakta olan bölümlerde, yeterli seviyede yabancı dile sahip olan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları ve sene kaybına uğramamaları adına her sene ( genel itibariyle gün dönemi başında ) üniversitemizde açılan sınava yabancı dil muafiyet sınavı adı verilmektedir. Muafiyet sınavlarında Grammer, Listening, Speaking, Writing olmak üzere dört aşama bulunmaktadır.

• Grammer : Türkçe tabiri ile dil bilgisi test usulü yapılmaktadır ve adayların belirli netler yapmaları durumunda bir sonraki aşamaya geçirilir.
  • Listening : Listenin yani dinleme bu yapılan muafiyet sınavlarından bir tanesidir. Burada dinlediğimizi anlayabilmeye yönelik bir sınav gerçekleştilir.
  • Speaking : Speaking ise konuşma demektir ve bu sınavda yeteri oranda yabancı dil konuşup konuşamadığımız öğrenilir.
  • Writing : Writing sınavı yani yazma hususunda da adından da anlaşılacağı üzere adayın yabancı dil için yazma kabiliyeti ölçülür.